Европейската комисия обяви финансиране в размер на повече от 233 милиона

...
Европейската комисия обяви финансиране в размер на повече от 233 милиона
Коментари Харесай

EК инвестира над 233 млн. евро в стратегически проекти за околна среда и климат в 10 държави, включително България

Европейската комисия разгласи финансиране в размер на повече от 233 милиона евро в дванадесет нови стратегически планове в 10 страни членки по програмата LIFE в поддръжка на осъществяването на упоритостите в региона на околната среда и климата по Европейския зелен пакт.

Отпуснатото финансиране за дванайсетте плана ще подкрепи България, Чехия, Ирландия, Испания, Франция, Италия, Литва, Австрия, Полша и Финландия да реализират своите национални цели в региона на околната среда и климата и да допринесат към екологичния преход на Европейски Съюз.

В България финансираната самодейност е по линия на програмата LIFE „ Климат “: стратегически интегриран план LIFE-SIP CLIMA-SUMP, в който вземат участие шест общини – София, Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора. Проектът има за цел да подкрепи локалните органи да основат административни, организационни, механически и финансови условия за цялостното осъществяване на проектите за устойчива градска подвижност и постигането на подвижност с нулеви излъчвания. Сред задачите на плана е превъзмогване на административните, организационни и финансови провокации и създаване на климатично неутрално и стабилно общество. Проектът обгръща 30% от популацията на България и включва действия като създаване на общински потенциал, активизиране на запаси, съгласуване и мониторинг на ограничения и поощряване на присъединяване на заинтригуваните страни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР